Producenten

Producenten (en importeurs) van elektrische apparaten en energiezuinige lampen (EEE) zijn wettelijk verplicht zich bij het Nationaal (W)EEE Register (NWR) te registreren en aan het NWR te rapporteren. Zie FAQ vraag 1 of raadpleeg de Helpdesk Afvalbeheer (afvalbeheer@rws.nl / 088 7977102: 9:00 – 12:00) als u wilt weten of u een producent van EEE bent. Indien u als producent van EEE bent aangesloten bij één van onderstaande producentencollectieven of collectieve inzamelsystemen dan hoeft u niets te doen: zij verzorgen de wettelijke registratie en rapportage voor u.  

Producentencollectieven  

Collectieve inzamelsystemen

PV Cycle PV Cycle
Stichting RTA Stichting RTA
Stichting FIAR CE Stichting Zonne-energie Recycling Nederland
Stichting ICT Milieu  Wecycle
Stichting Lightrec  WEEE Nederland
Stichting Metalektro Recycling  
Stichting NVLG Grootkeuken Recycling  
Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen  
Stichting Witgoed  
Stichting Zonne-energie Recycling Nederland  
WEEE Nederland  

Registratie

Het NWR neemt zelf contact op met de collectieve inzamelsystemen voor een effectieve registratie van alle deelnemende producenten. Producenten die individueel hun verplichtingen uit de WEEE Richtlijn invullen, kunnen zich via dit webformulier registreren. Uitzondering zijn producenten van lampen: zij dienen deel te nemen onder de AVV van Stichting Lightrec en zich hiervoor te melden bij het collectieve inzamelsysteem Wecycle.

Voor vragen over het registratie en rapportage proces kunt u terecht bij info@weee-register.nl.

Rapportage

Producenten van EEE zijn wettelijk verplicht om elk jaar voor 1 mei over het hele voorgaande jaar te rapporteren aan het NWR. Het opgave formulier krijgt u te zien als u hier inlogt. U krijgt automatisch een login en wachtwoord nadat u zich heeft geregistreerd via het webformulier

Meldpunt (niet geregistreerde) producenten

Kent u een partij die volgens u producent van EEE is en die niet voorkomt in de lijst met geregistreerde producenten (zie link in oranje kader rechtsboven)? U kunt deze partij melden bij Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) via deze link. Vul bij rubriek in “afval” en bij soort “free riders en illegaliteit”. Geef daarna uw mailadres en ILT stuurt u dan direct een verificatiemail met een link naar een kort formulier waarin u de melding toelicht.

Geregistreerde producenten

Klik hier voor het actuele overzicht met producenten (en importeurs) van EEE die zich hebben geregistreerd.